NIEUWBOUWWONING? WAAR BEGIN JE…

Een nieuwbouwwoning gekocht, maar waar begin je nu?
De eerste stap is gezet: je hebt een nieuwbouw woning gekocht.
De tekeningen heb je liggen en je bent misschien al druk aan het bedenken wat je allemaal nodig hebt. (en dat is best veel, vloeren, muurbekleding, keuken, badkamer, raambekleding etc) Dan zijn er ook nog de meerwerk-opties. Misschien heb je de lijst al doorgenomen en wat opties gekozen. Maar hoe kies je nu het juiste? Op gevoel of met hulp?

HULP INHUREN?

Wellicht denk je: “Een stylist dat is pas voor een later stadium, om de kleuren en styling mee te bepalen?”
Nee, dat is eigenlijk niet de juiste volgorde. Iemand die vanaf het begin meekijkt bespaart je geld en ergernissen. De keuzes zullen slim en tijdig genomen kunnen worden en met de expertise van een stylist zijn sommige beslissingen beter om nu te doen, dan later, of juist andersom.
Het is dus handig en voordelig om tijdens het bouwproces een stylist mee te laten denken.

Lees hieronder verder wat de hulp kan inhouden of waar je zelf over kunt nadenken.

LICHTPLAN EN STROOMPUNTEN

Het lichtplan en de stroompunten staan op de tekening en misschien mag je deze nog aanpassen.
Hoe ga je te werk?
Als je nog geen idee hebt hoe je de indeling wilt hebben, zul je ook niet goed weten waar bijvoorbeeld het lichtpunt voor de verlichting boven de eettafel moet komen. Dit geldt ook voor een lamp naast de bank. Waar wil je eigenlijk je bank?
Een indelingsplattegrond is het uitgangspunt.
Je kunt zo zien waar je je meubels neer gaat zetten en waar je stroom- en lichtpunten nodig hebt.

Denk ook aan het opladen van je telefoon terwijl je op de bank zit. Een snoer wat netjes wegvalt achter een bank (en je dus kunt laten zitten) geeft rust. Zo hoef je niet op zoek naar kabels en kun je blijven zitten. Kleine voorbeelden, waar je misschien niet over nagedacht had. Stroompunten in de keuken, wil je een extra stopcontact in een kastje? Of onder-achter of naast een aanrechtblad? En zo zijn er meer..

LOOPPLAN OF VLEKKENPLAN

Een loopplan (ook wel vlekkenplan genoemd) is niet alleen in een keuken van groot belang . De bekende keukendriehoek van koelkast, wasbak en kookgedeelte is je misschien bekend, maar het loopplan geldt voor je hele huis.
Van de keuken naar de bank moet een makkelijke weg zijn, de eetkamerstoelen moeten genoeg ruimte bieden om achterlangs te lopen. En snel naar het toilet moet geen zig-zag van obstakels zijn.

Ook opbergruimtes zijn een punt van aandacht. Je kunt ze wellicht laten integreren. Een trapkast kun je wellicht breder of dieper maken of juist laten vervallen. Een deur een andere kant op laten scharnieren kan ook al veel meer voordeel opleveren, dan je nu zou kunnen denken. Een muur extra, of juist een muur laten vervallen? Keuzes, keuzes en nog eens keuzes.
Zo zijn er tal van aspecten bij jouw project waar het handig is dat iemand meekijkt en je helpt te kiezen. Je kunt zelf prachtige ideeën hebben, maar soms is het fijn dat iemand er kritisch naar kijkt en jou gelijk geeft of nog wat verbeteringen ziet.


EEN NIEUW BEGIN HOEF JE NIET ALLEEN TE DOEN!

Ik help je graag…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *