Advies & Styling

Met de vraag in mijn hoofd dat de klant haar huis niet “gezellig” krijgt bel ik aan. Het kleine hondje springt blij tegen mij aan en met een verbaasde blik kijk ik rond. Ik zie een fris, opgeruimd huis met een goede basis aan kleur en spullen. Het woord ongezellig is hier zeker niet op zijn plaats, maar als ik met een frisse blik en een beetje kritisch rondkijk zie ik toch wat kleine dingen. Verlichting in de hoek naast de gordijnen zou een toevoeging zijn. Een goede lamp geeft naast licht ook sfeer. Ook het schilderij boven de bank, met nét niet de juiste afmeting, is hier een mis-match. Het heeft niet het goede formaat en te weinig kleur om iets toe te voegen aan de sfeer in deze woonkamer.  Ook kan de bank wat extra kleur, door kussens en eventueel een plaid. Dit kun je dan makkelijk per seizoen wisselen voor een andere look&feel.

De 2,5 uur zijn nog lang niet voorbij en we checken de andere ruimtes in huis.
“Eigenlijk is mijn slaapkamer te steriel en niet gezellig. Ik heb een nieuw dekbed en wil het wat knusser in mijn slaapkamer”.
Met het dekbed als uitgangspunt werk ik thuis een moodboard en shoppinglist uit.
Bij het presenteren van deze ideeën heb ik een enthousiaste klant naast mij staan.
“Kunnen we alvast iets stylen?  We verplaatsen een kastje en zetten de spiegel in de hoek met wat planten erbij. Zo ontstaat er al een andere sfeer en als de muur donkerdere gemaakt is, is het effect nog mooier, vertel ik.
Nog geen week later krijg ik berichtjes op mijn telefoon binnen.
Verbaasd open ik de foto’s en…de slaapkamer is gewoon al helemaal af!!

Het dekbed matcht nu goed bij de nieuwe muurkleur en de bestaande vloer komt beter tot zijn recht, schrijft ze erbij. Ook de schilderijen boven de bank zijn een succes, Ik ben er zo blij mee!!
Ik krijg een glimlach op mijn gezicht, want de foto’s blijven binnenkomen.

Mijn slaapkamer is echt prachtig!! lees ik.
Ik antwoord dat het prachtig is en ik noem het Hotel-Chique…