HOUD VAN HOUT

Hout leeft.
Het geeft warmte, sfeer en kleur aan je interieur.
Het is er in allerlei soorten en kleuren.
Hout is en blijft hot.
In wisselende trends en soorten zal je hout altijd terug blijven zien in je interieur.

Visgraat is momenteel een enorme hit. Met of zonder donkere bies en vaak in een lichte tint, is het één van de meest gekozen vloeren van dit moment. Vaak in pvc uitgevoerd en in verschillende breedtes en kleuren kun je je eigen vloer samenstellen. De kwaliteit van de prints op laminaat en pvc zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. En heb je de houtlook tegels al gezien?
Hiermee kun je een vloer, maar ook wanden met tegels in houtlook toevoegen aan je interieur. Een instant warm effect  in je keuken, badkamer of toilet.

Maar pas op met “hout op hout”.

Houten meubels in andere kleuren en soorten matchen niet altijd even goed. Kleuren kunnen vloeken wordt er wel eens gezegd, maar dat kan hout met hout ook. Lees hieronder wat je kunt doen.

Heb je een houten vloer? Dan adviseer ik om te mixen met andere materialen in meubels en accessoires. De vloer krijgt zo de aandacht en een paar houten kandelaars of houten fotoframes kunnen de vloer versterken, maar voeg niet teveel hout toe. Houd het rustig en zo krijgt hout de juiste aandacht.
Heb je een houten salon- of eettafel op een houten vloer? Kijk goed of ze niet mis-matchen, want dan komt én je vloer én je tafel niet mooi uit. De houten meubels vloeken met je vloer en matchen niet.
Mocht je nu toch een mis-match hebben, dan kun je dit gelukkig wel oplossen door de vloer te breken. (onderbreken) Leg een vloerkleed onder de tafel en het “hout op hout” is weg. Accessoires op tafel en eetkamerstoelen in contrasterende kleur (zwart en wit is in mijn ogen ook kleur) trekken de aandacht weg bij het “hout op hout”.

Heb je géén houten of houtlookvloer? Dan is juist het toevoegen van hout bijna een must.
Een boomstamtafel komt echt beter tot zijn recht op een gladde vloer. Zo is beton en hout een combinatie samen met staal, die voor een goede basis in je huis zorgen. Tijdloos, rustig maar zeker sfeervol en dus een goede basis waar je allerlei kanten mee op kunt.
Lichte of donkere muurkleuren erbij of kleur in accessoires en schilderijen geven deze basis de twist naar jou.

Hout kan dus in allerlei vormen en kleuren terugkomen. Een klein houten krukje, een antiek houten kast, maar ook een vintage afgebladderd tafeltje  geven je interieur een instant boost.
Een boomstam bijzettafeltje, of een kandelaar van hout het kan allemaal. Heb je een haard, dan is een mand met houtblokken al een mooie toevoeging aan je interieur. Shutters of jaloezieën in hout of hout-look geven je ramen ook kleur, sfeer en niet te vergeten een mooie lichtinval.
Hout is dus alom toepasbaar in je hele huis, en vergeet ook je tuin niet mee te nemen.


Heb je een mis-match? Wil je advies?
Ik help je graag…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *