Kleuren kiezen

In een sfeervol oud stadspand met allerlei  op- en afstapjes liep ik de keuken op de eerste verdieping binnen bij de opdrachtgeefster. Een strak witte keuken, met schiereiland en zwart stenen blad sierde de ruimte. Ik kon haast niet geloven toen ik hoorde dat deze al 14 jaar oud was, qua stijl zou deze keuken ook nu geadviseerd kunnen worden.
De donkere houten vloer, was een vast gegeven en wilde ze echt zo laten, maar meer sfeer en het liefst een donkere muur was de wens. De twijfel om dit in een vrij lage ruimte met balkenplafond toe te passen, was de reden om mijn advies in te winnen. Met een kop koffie erbij hebben we samen de gewenste stijl besproken. Het was de bedoeling om ook andere eetkamerstoelen te kopen en ik zag dat er een verzameling blauwe borden en accessoires aanwezig was. Dit was voor mij de reden om aan donkerblauw te denken. Een warme diepdonkerblauwe kleur gaf ik als advies en met nieuwe witte eetkamerstoelen, durfde ik wel te stellen dat ze tevreden met het resultaat zou zijn.

“Ik ben zo enorm blij met hoe het geworden is. Je hebt mijn twijfel weggenomen.” ,schreef ze in de mail en ze had er foto’s aan toegevoegd. 
De tip die ik had achtergelaten om de bordjes in te lijsten en zo op te hangen, had ze opgevolgd zag ik op de foto’s.

De sfeer?  Ik noem het modern met een vleugje landelijk.