MUURKLEUREN KIEZEN

Voor je gaat kiezen is het prettig om te weten welke kleur je zelf mooi vindt, wat je huisgenoten willen en welke sfeer je wilt creëren.

Hieronder geef ik je tips hoe je dit kunt doen, maak een tastbaar-moodboard.

Kijk eens goed naar de ruimte en maak hem leeg (dit kun je ook in hoofd doen, visualiseer de spullen weg). Bedenk dan langzaam welke kleuren er zullen terugkomen in je interieur.
Heb je een grote boekenkast, dan weet je dat daar al veel kleur inzit.
Je bankstel, welke kleur en materiaal is dit? Wil hem laten opvallen of juist laten wegvallen?
Wat ligt er op de vloer? Ook dit is van invloed op de keuze van je muurkleur.

Zo kun je de ruimte weer vullen met de kleuren die terugkomen. Schrijf dit op en verzamel de kleuren van je bankstel, je vloer etc. Dit is een uitgangspunt voor het kiezen van de juiste muurkleur.
Heb je zwarte stalen deuren? Verzamel een zwart item, dit mag ook een kaarsenstandaard zijn of een vaas in de kleur. Alle meubels en belangrijke items die terugkomen, vang je in een kleur. Materiaal maakt niet uit. Heb je geen stof van je eetkamerstoel, wellicht heb je een sjaal of sok in die kleur of een verfstaal. Verzamel deze spullen in een doos of tas. Zorg dat het kleine spullen zijn, want hiermee kun je een tastbaar-moodboard maken.

Moet je nog meubels kopen en weet je het nog niet welke kleur je nu echt wil?

Wees bewust van je zoektocht naar kleur voor je nieuwe interieur.
Zie je een handdoek in een kleur die je aanspreekt? Koop het washandje (dat is kleiner en minder duur dan de handdoek) Zie je een servies in een sfeer die je aanspreekt? Koop een bordje of eierdop en je hebt je kleur. Een tas, een foto, een kaars, een servet, een plaatje uit een folder… het maakt niet uit wat je verzamelt maar gebruik dit als tastbaar-moodboard.
Ben je zelf actief met een sfeerbord op bijvoorbeeld Pinterest? Klik eens door je pins en borden en zie wat de rode draad in je afbeeldingen zijn. Wat jij mooi vindt, haal je uit de herhaling. De afbeeldingen die aanspreken, geeft de stijl en sfeer weer die jij eigenlijk zoekt.
Gebruik dit bij je keuzes.

Leg alle materialen die jij verzameld hebt bij elkaar. Nu kun je verfstalen van de muurkleuren toevoegen. Zo kun je goed zien of er méér of minder kleur op de muur moet.
Zijn je materialen al kleurrijk, zoek naar een balans kleur, die de verbinding maakt.
Heb je veel dezelfde tinten in je materiaal, nu kun je kiezen om deze tint te houden of juist voor een accentkleur op je muur te gaan.
Leg steeds maar een verfstaal bij je tastbare-moodboard en je zult zien dat je zelf een kleurenspecialist in wording bent.
Vindt je het toch nog lastig? Of wil je bevestiging van jouw keuze?
Ik help je graag…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *